top of page
Macbook_Pro_aesthetic_edited.jpg

Ge ut en bok
– egentutgivning

Att ge ut en bok är inte så komplicerat som det låter, dock blir 9 av 10 författares manuskript refuserade av traditionella bokförlag. Då finns det alltid möjligheten att ge ut en bok som egenutgivare.

Att ge ut en bok som egenutgivare innebär att du som författare tar den ekonomiska risken och betalar för utgivningen, men all kommersiell vinst går till dig, inte förlaget. Leo Litteratur kräver inget bindande bokkontrakt – du behåller kontrollen och vinsten.

 

Dessutom ställer vi inga speciella krav på språkets nivå eller textens kategori, vare sig det är romaner, memoarer, noveller eller faktaböcker. Vi rättar till texten, men författaren har själv ansvaret för vad som publiceras. Egenutgivning håller samma klass gällande kvalitet och design som traditionell utgivning, helt enligt kundens önskemål och budget.

Att ge ut en bok som egenutgivare är en smidig process som skräddarsys efter författarens behov, inte förlagets, vilket innebär större frihet. Du väljer själv om målet är att boken ska säljas bokhandlar, omvandlas till e-bok eller ljudbok, eller bli ett minne att dela med familjen. Leo Litteratur hjälper er på hela vägen från råmanus till tryckning.

Processen anpassas efter era önskemål och tidtabell. Priset beror helt på vilka tjänster som behövs, manusets längd och om boken önskas tryckas. Allt detta kan diskuteras i ett inledande möte eller på distans. Leo Litteratur erbjuder valfri 60 minuters gratis konsultation i Åbo eller i Ekenäs, där vi tar en titt på ert manus och diskuterar vilka tjänster som behövs. Ni kan mejla era manus till info@leolitteratur.fi.

Visste du att nu kan vi även sälja böcker som vi har samarbetat med i vår online shop?
Vi marknadsför också böckerna på våra sociala medier.

Olika tjänster i egenutgivning

  1. Konsultation – första timmen gratis!

  2. Renskrivning

  3. Korrekturläsning

  4. Bildbehandling

  5. Ombrytning 

  6. ISBN-nummer

  7. Omslagsdesign

  8. Tryckning

  9. Marknadsföring

  10. Distribution & försäljning

Leo Litteratur kan hjälpa er med alla dessa tjänster eller ett urval av dem.

Har du egna illustrationer?

Vi kan skanna och behandla dem

Tidigare projekt

Exempel på böcker som vi har hjälpt till att producera. Några av dem finner du även i vår webbshop!

bottom of page